SWAMI SATYANANDA SARASVATI: L’HINDUISME

Tengo el gran placer de haceros llegar este libro, de una de las personas que son para mi maestros, una de esas personas de quien uno recibe muchas bendiciones e insights. Respresenta para mi la conexion con una parte de la tradicion espiritual de la India, aquella que los occidentales hemos llamado indu. Espero que su libro, con la llamada profunda al sanantana dharma que hace el escrito de la contraportada, llene a sus lectores de la profunda sabiduria de este Swami, y les acerque a la comprension de la espiritualidad misma, a la comprension de los caminos de sabiduria, independientemente de la tradicion que uno utilice como camino.

Que traiga immensos beneficios para todos los seres!

podeis encontrar el texto que hay a continuacion en el siguiente link:http://www.fragmenta.cat/ca/cataleg/introduccions/187478

L’hinduismellibre

Contrapunts de Laia de Ahumada, Albert Ferrer i Vicente Merlo

L’hinduisme és la tradició espiritual i metafísica, encara viva, més antiga de la terra. No depèn de cap messies ni profeta, ni de la historicitat de cap persona. Tampoc no depèn d’un únic llibre sagrat (tot i el respecte que atorga als Vedes), ni d’una única doctrina o dogma, ni d’un únic culte, pràctica o camí; ni tan sols no depèn d’una única forma d’entendre la Realitat.

En l’arrel mateixa de l’hinduisme hi ha el profund reconeixement de la sacralitat de tota forma, nom, acció i ésser; la sacralitat de l’univers, la terra, la natura, els animals, els arbres, els rius i les muntanyes. I, convé ressaltar-ho, la sacralitat de la nostra pròpia essència, el reconeixement que la totalitat del cosmos és el reflex de la Realitat Absoluta. La tradició hindú té com a pilars valors com ara l’acontentament, l’austeritat, la veracitat, la fortalesa, el discerniment, el no danyar, l’entrega, la devoció i la noblesa.

Autor 

187493-thumbnail().pngSvami Satyananda Sarasvati

(Barcelona, 1955) ha viscut tres dècades a l’Índia. Coneix a fons la tradició hindú, especialment la filosofia del Yoga, l’Advaita Vedanta i el shivaisme del Caixmir.

El 1976 coneix Svami Muktananda, que l’iniciarà en el camí de la meditació. L’any 1980 rep els vots com a renunciant (sannyasa) de l’orde de Sri Shankara. S’estableix als peus de la muntanya d’Arunachala en companyia de deixebles directes de Sri Ramana Maharshi. Estudia sànscrit a Pondicherry i Benarés. Més tard, a Thapovanam (Tamil Nadu), s’endinsa en la contemplació de les Upanishads sota el mestratge de Svami Nityananda Giri. Des del 2009 resideix a Catalunya, on imparteix cursos sobre diferents aspectes de l’hinduisme. Ha tingut cura de Mística medieval hindú (Trotta, 2003) i és autor de diverses contribucions a obres de temàtica índica.

Esta entrada fue publicada en Libros y etiquetada , , . Guarda el enlace permanente.

2 respuestas a SWAMI SATYANANDA SARASVATI: L’HINDUISME

  1. oriol cendra dijo:

    Este próximo mes de septiembre Fragmenta publicará El hinduismo, en versión castellana.

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s